Голозубинецькою обласною протитуберкульозною лікарнею порушено порядок ведення реєстру місць видалення відходів.

       На адресу Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області протягом 2017-2019 років надходили численні скарги від мешканців села Голозубинці Дунаєвецького району щодо порушення вимог природоохоронного законодавства Голозубинецькою обласною протитуберкульозною лікарнею. Інспекцією, у межах повноважень відповідно до чинного законодавства, розглянуто твердження викладені у зверненнях.

Під час перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства встановлено, що лікарня здійснює викачування з септиків знезаражених господарсько-побутових стоків з послідуючим  вивезенням їх на асенізаційне поле на яке не розроблено паспорт місця видалення відходів, чим порушено пункти 5, 19 Постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження Порядку ведення реєстру місць видалення відходів». Держекоінспекцією у Хмельницькій області внесені приписи щодо усунення виявлених порушень, але Голозубинецька обласна протитуберкульозна лікарня не виконала законні розпорядження посадових осіб, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів, радіаційної безпеки або охорону природних ресурсів. За вказані порушення вимог природоохоронного законодавства посадових осіб лікарні притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 188-5 КУпАП.

       З метою припинення вказаного порушення, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області, передала матеріали попередніх перевірок до Хмельницького окружного адміністративного суду, щодо призупинення господарської діяльності в частині скиду стічних вод на асенізаційне поле Голозубинецькою обласною протитуберкульозною лікарнею. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці