ТОВ «Віньковецькому сирзаводу» за забруднення річки Калюс наднормативними скидами нараховано збитки

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області протягом 2019 року було проведено перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Віньковецький сирзавод», основною господарською діяльністю якого є перероблення молока, виробництва масла та сиру.

За результатами проведених перевірок додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів було встановлено, що в період з 24 липня по 23 серпня 2019 року суб’єктом господарювання здійснювався наднормативний скид забруднюючих речовин зі зворотними водами в річку Калюс з перевищенням нормативів ГДС. За фактом виявленого порушення  посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 59 ч.1 «Порушення правил охорони водних ресурсів» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівниками Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області підприємству ТОВ «Віньковецький сирзавод» нараховані збитки заподіяні державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці