ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ УХВАЛИВ ПОЗОВ ДЕРЖАВНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ІНСПЕКЦІЇ ПРО СТЯГНЕННЯ ЗБИТКІВ

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було заявлено позов до Комунального підприємства «Тепловик», що знаходиться в селищі Теофіполь, про стягнення 573 тис. 846 грн. збитків за порушення законодавства про охорону атмосферного повітря.

Нагадаємо, що Інспекцією наприкінці листопада 2016 року було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Теофіпольського комунального підприємства «Тепловик», в ході якої було встановлено, що в період з березня 2014 року по листопад 2016 року підприємство здійснювало викиди від стаціонарних джерел викиду у відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що є порушенням вимог ст.ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». У зв’язку із цим державі було заподіяно збитків на суму 573 тис. 846 грн.

Претензія для добровільної сплати збитків була виставлена Інспекцією ще у 2018 році. Так як суб’єкт господарювання у зазначений термін на це не відреагував, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області заявила позов та направила його до Господарського суду у Хмельницькій області. У 2019 році позов було задоволено. Згідно рішення господарського суду Хмельницької області збитки підлягають сплаті в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці