За відсутності дозволу на викиди підприємству нараховані збитки

В травні місяці 2018 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства  ТОВ «Блок Майстер Україна». В ході проведення інспекційного заходу було встановлено факт здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами за відсутності відповідного дозволу в період з жовтня до грудня 2017 року, чим було порушено вимоги ст. ст..10,11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».  

Згідно частини 4 статті 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» підприємства, установи, організації та громадяни зобов’язані відшкодовувати шкоду, заподіяну ними внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

На підставі «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», Інспекцією розраховано розмір шкоди заподіяної природному середовищу ТОВ «Блок Майстер Україна», яка складає 197 тис. 230 грн.

В грудні 2019 року Держекоінспекцією у Хмельницькій області пред’явлено претензію до ТОВ «Блок Майстер Україна» про відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди, яка підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін. У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди у вказаний термін, Інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці