ШАНОВНІ ПОДОЛЯНИ!!! НЕ СПАЛЮЙТЕ СУХУ ТРАВУ! НЕ ДОПУСТІТЬ ПОЖЕЖ В ЕКОСИСТЕМАХ РІДНОГО КРАЮ!!!

З настанням теплих весняних днів почастішали випадки випалювання залишків сухої рослинності на полях на присадибних ділянках мешканців області.  Такі, на перший погляд, несуттєві підпали можуть призвести до масштабних пожеж в екосистемах, у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Ми розуміємо, що в період дії карантинних заходів, більшість мешканців області зайнялись впорядкуванням своїх присадибних ділянок, дехто їде до лісу. У зв’язку з цим, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області посилено заходи щодо недопущення самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків. Працівниками Інспекції спільно з працівниками ГУ ДСНС у Хмельницькій області регулярно здійснюються рейдові перевірки з попередження та виявлення порушень правил пожежної безпеки в лісах, лісосмугах та на об’єктах природно-заповідного фонду Хмельницької області.

Так, 20 березня цього року проведено спільне патрулювання території міста Хмельницького та Хмельницького району. Під час рейду інспекторами проведено понад двадцять профілактичних бесід з мешканцями Хмельницького району. Крім того, на одного палія, якого рейдова група "спіймала на гарячому", складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.77-1 КУпАП.

Нагадуємо: за самовільне випалювання рослинності або її залишків згідно зі            ст. 77-1 КУпАП на громадян накладається штраф у розмірі від 170 до 340 грн., на посадових осіб – від 850 до 1190 грн. За особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду на громадян накладається штраф – від 340 до 680 грн., на посадових осіб – від 1190 до 1700 грн.

Шановні Подоляни!  Не паліть суху траву! Не допустіть пожеж в екосистемах рідного краю!

       

       

       

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці