Інспекція продовжує фіксувати порушення органами місцевого самоврядування законодавства в частині поводження з відходами

13 березня поточного року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено перевірку Копачівської сільської ради, що на території Деражнянського району, щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства органами місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень.

В ході проведення перевірки було виявлено факт засмічення земельної ділянки (ймовірно відходами від вирощування сільськогосподарської продукції). Загальний розмір шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок засмічення земельних ресурсів становить 114 768, 00 грн.

Матеріали по даному факту в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для встановлення винних осіб та притягнення до відповідальності.

Вкотре звертаємо увагу керівників органів місцевого самоврядування, що до найважливіших повноважень указаних органів входить здійснення контролю за дотриманням земельного і природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, відтворенням лісів. Так, відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” до компетенції сільських, селищних, міських рад віднесено вирішення таких питань, як визначення території для розміщення відходів відповідно до законодавства та здійснення контролю за діяльністю суб'єктів підприємницької діяльності у сфері поводження з відходами.

       

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці