Проведено рейд на водоймах Деражнянського та Летичівського районів

Не зважаючи на те, що вся країна перебуває в ці дні на карантині, «горе-рибалки» вважають, напевно, що для них не має ні обмежувальних заходів на пересування, ні норм природоохоронного законодавства. 

Так, 29 та 30 березня цього року Держекоінспекцією у Хмельницькій області проводились рейдові перевірки на водних об’єктах Деражнянського та Летичівського районів. В результаті природоохоронного рейду поблизу  села Попівці Летичівського району виявлено та вилучено безгосподарчу сітку висотою від 0,7 метрів та загальною довжиною близько 40 метрів, в якій знаходилось 33 плотви та 2 йорша. Розмір збитків, завданих державі незаконним виловом водних живих ресурсів, склав 2839 грн.

Окрім того, державними інспекторами за порушення правил рибальства (ч.3 ст.85) до адміністративної відповідальності притягнуто двох правопорушників.

Нагадуємо! За здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою та іншими забороненими знаряддями лову передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 гривень, для посадових осіб 510 – 850 гривень) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до 3 років), з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак – 510 гривень, лящ – 170 гривень тощо). 

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області і надалі працюватиме для попередження та припинення браконьєрського вилову риби.

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці