Завдяки небайдужій позиції громадян виявлено незаконну рубку дерев на суму понад 2 млн. грн.

Відповідно до українського законодавства, кожен з українців має право на безпечне для його життя і здоров’я навколишнє середовище. В той же час, існують непоодинокі випадки порушення екологічних прав та свобод громадян шляхом безкарного пограбування природних ресурсів. І в цьому контексті екологічна свідомість громадян відіграє важливе значення.

Так, 08 квітня цього року на інтернет - сторінці в соціальній мережі Фейсбук мешканець м. Києва пан Дмитро опублікував відео-звернення про незаконну вирубку дерев на території Слобідко-Кульчиївецької ОТГ Кам’янець-Подільського району.

 З метою перевірки даної інформації, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області 09 квітня було проведено перевірку зазначених фактів та встановлено незаконне зрізання 1884 дерев різних порід. Загальна сума збитків, нанесених державі незаконною рубкою становить 2 млн. 748 тис. 188 грн. Матеріали по даному факту в порядку статті 214 КК України спрямовані до ГУНП в Хмельницькій області.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області висловлює свою подяку пану Дмитру за активну громадянську позицію в сфері збереження довкілля!

       

       

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці