Карантин – не перешкода для отримання екологічних знань!

Екологічні знання за своїми особливостями є єдністю теоретичних знань і практичних навичок, та істотно впливають на світогляд людей. Тому, сьогодні кожен має володіти мінімальними екологічними знаннями. А екологічна освіта повинна бути пріоритетним напрямом навчання і виховання з дитинства. Адже поширення екологічних знань, дбайливе ставлення до навколишнього природного середовища, діяльність по формуванню екологічної культури населення  — це запорука безпечного майбутнього для всього людства.

Карантинні обмеження, які діють сьогодні не тільки на території нашої держави, не стали нездоланною перешкодою для отримання нових екологічних знань учнями 7 класу Хмельницької середньої загально-освітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 під керівництвом вчителя хімії - Ірини Мацьків.

Так, сьогодні 22 квітня, відбувся екологічний он-лайн урок, присвячений Всесвітньому Дню Землі. Під час освітнього заходу були обговорені актуальні екологічні проблеми, що стоять сьогодні перед Україною та можливі шляхи їх вирішення. Не зважаючи на досить юний вік, учасниками он-лайн уроку піднімались питання енерго-ефективного використання природних ресурсів та особистої еко-відповідальності кожного з нас.

До зазначеного заходу приєдналась і Наталія Сологуб – начальник відділу організаційно-аналітичної діяльності, документування та контролю, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. «Кожна людина повинна володіти запасом елементарних екологічних знань, та вміти взаємодіяти з навколишнім середовищем. З огляду на це, все більшої ваги набирає формування екологічної поведінки людини, яка базується на новому екологічному мисленні»- зазначила Наталія Сологуб.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області закликає усіх громадян до екологічно свідомої поведінки, переосмислення взаємин з природою, пізнання нових методів її раціонального використання та захисту, а також передачі знань майбутнім поколінням. Лише від нашої поведінки залежить безпечне життя людства!


     









ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці