Проведено позапланову перевірку Понінківської КПФ «Україна»

3 червня поточного року  посадовими особами Держекоінспекції України, Державних екологічних інспекцій у Хмельницькій області та Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «ПКПФ-Україна» у сфері охорони водних ресурсів (щодо забруднення річки Хомора та Случ внаслідок скидів зворотних вод).

В ході перевірки встановлено, що суб’єктом господарювання проведені роботи, за результатами яких випуск № 1 з берегового не зануреного переведено на береговий занурений спільно з оглядовим колодязем, що передбачає забір проб зворотних вод, які скидаються у річку Хомора.

З метою перевірки виконання суб’єктом господарювання умов дозволу на спеціальне водокористування щодо дотримання встановлених нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин у річку Хомора, спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області та Державної екологічної інспекції Поліського округу відібрані проби зворотних вод з випуску № 1 та поверхневих вод річки Хомора у контрольних створах, які спрямовані до відділів інструментально-лабораторного контролю на відповідні дослідження.

Наразі, на очисних спорудах ТОВ «ПКПФ-Україна» проводяться роботи з технічного  переоснащення вузла біологічної очистки очисних споруд виробничих стоків продуктивністю 7000 м3/добу. На момент перевірки роботи не здійснювались у зв’язку з погодними умовами. 

   

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці