До уваги браконьєрів: операція «Нерест» триває!

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій  області посилено заходи державного нагляду (контролю) за станом охорони використання і відтворення біоресурсів під час заборони на лов в весняно-літній нерестовий період 2020 року.

Так, оперативною групою у складі державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області та працівників Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області з 4 по 7 червня цього року проведено спільний оперативний захід на річці Вовк та Щедрівському водосховищу річки Південний Буг в районі сіл Головченці, Марківці, Горбасів Летичівського району.

За результатами проведення спільного оперативного заходу було вилучено тринадцять безгосподарських сіток загальною довжиною 550 м. На трьох порушників природоохоронного законодавства складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ч.3 ст.85  КУпАП, які спрямовано до суду.

Розмір збитків, завданих державі внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів склав 4 тис. 972 грн.

Нагадуємо, що природоохоронна операція «Нерест» триватиме до 30 червня цього року включно. Повідомити про порушення Правил рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів або отримати додаткову інформацію щодо нерестової заборони можна за телефоном «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області (0382) 70-28-39.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці