За невжиття заходів по ліквідації стихійного сміттєзвалища на голову Давидковецької сільської ради складено протокол

10 червня цього року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області була проведена перевірка Давидковецької сільської ради Хмельницького району щодо дотримання органами місцевого самоврядування делегованих їм повноважень в частині поводження з безхазяйними відходами. В ході перевірки було встановлено факт засмічення відходами різного морфологічного складу земельної ділянки площею 3900 м2 та об’єм засмічення 2730 м3.

За невжиття заходів по ліквідації стихійного сміттєзвалища відносно посадової особи, а саме - голови Давидковецької сільської ради, складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.82 Кодексу України про адмінправопорушення. Слід зазначити, що сільський голова Давидковецької сільської ради від підписання акту перевірки та протоколу відмовився, проте це не звільняє його від відповідальності.

Матеріали по даному факту направлені Інспекцією до правоохоронних органів щодо встановлення особи(іб), причетних до засмічення земельної ділянки з метою притягнення їх до адміністративної відповідальності та відшкодування шкоди, завданої навколишньому природному середовищу через засмічення земельних ресурсів.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці