Штраф за невжиття заходів по боротьбі з борщівником

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області 09 липня цього року під час проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Пилипо-Олександрівської сільської ради Віньковецького району, виявлено невжиття заходів по боротьбі з бур’янами, що передбачено Програмою боротьби з амброзією полинолистною та іншими бур’янами Хмельницької області на 2018-2020 роки, а саме – розповсюдження борщівника Сосновського на великій площі.

Винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель» у вигляді накладення штрафу на суму 850 грн. Крім того, Інспекцією внесено припис на усунення виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства, який буде проконтрольовано у встановлені терміни.

Звертаємо увагу керівників органів місцевого самоврядування: у відповідності до статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», до компетенції міських, селищних голів є підготовка та подання на затвердження проектів місцевих програм охорони довкілля.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці