З початком жнивних робіт Держекоінспекція посилює контроль за випалюванням пожнивних рештків

У зв’язку з початком жнивних робіт на полях Хмельниччини та підвищенням рівня пожежної безпеки через посушливу погоду, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області посилено контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства керівниками агроформувань області.

Шановні керівники сільськогосподарських підприємств!

Вкотре нагадуємо, що у період проведення жнивних робіт категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях!!! У разі виявлення фактів випалювання пожнивних рештків, особи винні у порушенні вимог пожежної безпеки, нестимуть адміністративну відповідальність згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ в разі спричинення тяжких наслідків.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області звертається не тільки до працівників сільськогосподарської галузі, а й до всіх громадян: 

Пам’ятайте! Випалювання стерні, сухої трави, поживних залишків соломи на полях може призвести до пожеж на сусідніх полях та лісових угіддях. Це завдає державі великі матеріальні та економічні збитки. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян,  завдається шкода навколишньому середовищу.

Шановні подоляни!! Не завдавайте своїми бездумними діями шкоди неповторній природі рідного краю!!!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці