Випалювання стерні може стати причиною пожежі в природних екосистемах!

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області неодноразово наголошувала на необхідності дотримання громадянами та керівниками сільгосппідприємств протипожежних заходів в місцях збирання, переробки та зберігання зернових. Але попри всі застороги громадяни продовжують спалювати пожнивні залишки та солому на земельних паях після збирання врожаю зернових. Найменша необережність у поводженні з вогнем біля хлібних масивів - кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні - можуть стати причиною пожежі, що здатна призвести до значних матеріальних втрат та непоправимої шкоди навколишньому природному середовищу. 

Наголошуємо: Відповідальність за дотримання пожежних норм під час збирання врожаю несуть керівники агропідприємств, і саме до них застосовуються санкції у випадку виявлення порушень. У період проведення жнивних робіт категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях!!!

У разі виявлення фактів випалювання пожнивних рештків, особи винні у порушенні вимог пожежної безпеки, нестимуть адміністративну відповідальність згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ в разі спричинення тяжких наслідків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці