Інспекцією виявлено незаконну рубку дерев: сума збитків склала понад 500 тис. грн.

На початку серпня цього року до Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області звернувся мешканець села Розсоша Хмельницького району та повідомив, що на території Розсошанської сільської ради незаконно вирубується ліс Агрофірмою «Проскурів».

З метою перевірки фактів, викладених у зверненні заявника, Інспекцією у період з 10 по 19 серпня була проведена позапланова перевірка окремого структурного відділу «Лісомисливський відділ» агрофірми «Проскурів» в сфері ведення лісового господарства, лісозаготівлі та дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Розсошанської сільської ради.

 В ході перевірки інспекторами було встановлено, що матеріали лісовпорядкування земель лісового фонду не погоджені в установленому порядку центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища. Крім того, було виявлено незаконно зрізані дерева різних порід загальною кількістю двадцять сім штук, серед яких, зокрема, – двадцять два дуби.

Загальна сума школи, заподіяної незаконною рубкою дерев без дозвільних документів склала 549 тис. 964 грн.

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області виставлена претензія окремому структурному відділу «Лісомисливський відділ» Агрофірми «Проскурів» про відшкодування збитків, які заподіяні державі порушенням вимог природоохоронного законодавства. У разі відмови підприємства від сплати, Державна екологічна інспекція  у Хмельницькій області буде змушена звернутись до судових органів для стягнення збитків у судовому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці