19 вересня - Міжнародний день чистих берегів річок, морів та океанів!

Кожний рік у 3-ті вихідні вересня по всьому світу проходять екологічні акції в рамках Міжнародного дня чистих берегів. Зокрема, цього дня проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів світу. Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набуває все більшої популярності.

Наразі проблема засмічення побутовим сміттям річок, морів та океанів світу набрала глобальних масштабів. Є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами. З цією метою більшість країн світу долучається до заходу з прибирання берегів водойм. Україна також активно долучається. Зокрема, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області закликає всіх небайдужих українців долучитися до екологічної акції «Міжнародний день чистих берегів».

Долучитися до акції може кожен, й не обов’язково у визначених місцях.

Достатньо організувати «сімейні толоки»: 19 вересня всією сім’єю прийдіть на улюблене місце відпочинку біля водойми та зробіть його чистим.

Робіть фото «до» та «після», знімайте відео, відмічайте свої публікації у Фейсбук хештегом #ЯприбравТвояЧерга та ставайте частиною екологічно свідомої спільноти.

В умовах адаптивного карантину не забуваймо про дотримання усіх протиепідеміологічних заходів. Учасники мають бути в масках, рукавичках та зберігати соціальну дистанцію.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці