ЕКОЛОГІЧНЕ ВИХОВАННЯ – КРОК ДО ЗБЕРЕЖЕННЯ ДОВКІЛЛЯ

Екологічні знання за своїми особливостями є єдністю теоретичних знань і практичних навичок, та істотно впливають на світогляд людей. Тому, сьогодні кожен має володіти мінімальними екологічними знаннями. А екологічна освіта повинна бути пріоритетним напрямом навчання і виховання з дитинства.

На сьогоднішній день екологічна освіта є одним із пріоритетних напрямів діяльності Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. Саме екологічні знання дозволяють людині усвідомити, до яких наслідків можуть призвести необдумані дії та нераціональне використання природних ресурсів по відношенню до природи; зрозуміти, що кожен з нас повинен бути ековідповідальною особистістю.

 

Навіть карантинні обмеження, які діють сьогодні в навчальних закладах нашого міста, не стали нездоланною перешкодою для отримання нових екологічних знань учнями 6-А класу Хмельницького навчально-виховного комплексу № 4 (класний керівник – Інна Кримська). Так, сьогодні 16 вересня, працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області провели он-лайн урок під відкритим небом на тему: «Актуальні проблеми людства».

За результатами еко-уроку школярі дійшли висновку, що люди повинні розумно розпоряджатися тим, що приносять в свій дім. Розумне використання ресурсів має увійти у повсякденну звичку. Це досить складно, але такий спосіб життя змусить стати метою кожного громадянина нашої держави.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області закликає усіх громадян до екологічно свідомої поведінки, переосмислення взаємин з природою, пізнання нових методів її раціонального використання та захисту, а також передачі знань майбутнім поколінням. Лише від нашої поведінки залежить безпечне життя людства!


    




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці