Сезон полювання триває: екоінспектори проводять рейди!

На Хмельниччині вже другий місяць триває сезон полювання на пернату дичину, хутрових і парнокопитних звірів в угіддях обласної та районних організацій УТМР. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області постійно проводять рейди по виявленню та попередженню фактів браконьєрства в мисливських угіддях області. Тільки за минулий тиждень державними інспекторами було виявлено п’ять порушень правил полювання та складено п’ять протоколів про вчинення адміністративного правопорушення.

05 та 06 грудня цього року Інспекцією проведено захід державного нагляду (контролю) за дотриманням користувачами мисливських угідь та мисливцями правил полювання на території мисливських угідь Старокостянтинівського, Старосинявського та Деражнянського районів. На території Старосинівського району інспекторами було виявлено мисливців, які проводили полювання без запису місця полювання в контрольній картці добутої дичини, за що на них були складені протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ч.1 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Враховуючи те, що основним порушенням в сезон полювання є відсутність посвідчення мисливця та контрольної картки добутої дичини, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області ще раз наголошує про необхідність дотримання мисливцями Правил полювання! Тих, хто не дотримується Правил, чекатиме штраф від 102 до 1020 гривень. Браконьєри і всі ті, хто займається незаконним полюванням – відповідатимуть перед судом. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці