Скид стічних вод Голозубинецької протитуберкульозної лікарні припинено!

05 листопада поточного року діяльність Голозубинецької обласної протитуберкульозної лікарні в частині скиду господарсько-побутових стічних вод на асенізаційне поле призупинено на підставі постанови про закінчення виконавчого провадження Дунаєвецького районного відділу державної виконавчої служби.

            Припинити медичний заклад порушувати природоохоронне законодавства змусила Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області, яка ще наприкінці 2019 року звернулась із позовом до Хмельницького окружного адміністративного суду про застосування заходів реагування шляхом призупинення діяльності Голозубинецької обласної протитуберкульозної лікарні в частині скиду господарсько-побутових стічних вод на асенізаційне поле до укладення договору із спеціалізованою організацією про передачу рідких відходів для їх подальшої утилізації.

            Не погодившись із рішенням суду та продовжуючи наносити шкоду довкіллю, керівництво лікарні все ж таки подало апеляційну скаргу про скасування даного рішення. Проте, суд постановив залишити апеляцію без задоволення, а рішення Хмельницького окружного адміністративного суду – без змін.

            Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області і надалі буде відстоювати свою принципову позицію в судах, вимагаючи для правопорушників природоохоронного законодавства справедливого покарання!

 

            Фото з сайту: https://suspilne.media/86430-smertelne-dtp-u-bilogiri-posadovcu-dsns-odagnuli-elektronnij-braslet-ta-vidpravili-dodomu/.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці