«Ялинкові рейди» тривають!

Як вже повідомлялось раніше, на Хмельниччині розпочалась операція "Новорічна ялинка". Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області спільно з правоохоронними органами та державною лісовою охороною створені мобільні групи, які щоденно здійснюють рейдові перевірки як в місцях продажу хвойних дерев, так і на автошляхах області.

З початку природоохоронної операції вже проведено дев’ятнадцять рейдових перевірок, в ході яких за порушення порядку придбання та збуту хвойних насаджень складено шістнадцять протоколів про вчинення адміністративного правопорушення за ст.88-1 Адмінкодексу.

Нагадаємо, що державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області під час рейдів перевіряються товарно-транспортні накладні у підприємців та наявність на хвойних насадженнях спеціального маркування (чіпи/бирки/штрих-код), що містить інформацію про походження дерева. В разі виявлення правопорушення, винні особи можуть бути притягнуті не тільки до адміністративної, а й до кримінальної відповідальності.

Звертаємось до громадян із проханням, у разі виявлення фактів незаконних порубок новорічних красунь, або їх реалізації  повідомляти на телефон «Гарячої лінії» Інспекції за номером (0382) 70-28-39.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці