В селі Дашківці незаконно зрізані древа: сума збитків становить понад 180 тис. грн.

Відповідно до українського законодавства, кожен з українців має право на безпечне для його життя і здоров’я навколишнє середовище. В той же час, існують непоодинокі випадки порушення екологічних прав та свобод громадян шляхом безкарного пограбування природних ресурсів. І в цьому контексті екологічна свідомість громадян відіграє важливе значення.

Так, 24 грудня поточного року на телефон «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області звернулась мешканка села Дашківці Віньковецького району з проханням провести перевірку законності зрізання дерев на території села.

З метою перевірки фактів, зазначених у зверненні, 28 грудня цього ж року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області проведено обстеження земельної ділянки за вказаною у зверненні адресою, та встановлено факт незаконного зрізання дев’ятнадцяти тополь та ще двадцяти дерев інших порід.

Загальна сума збитків, нанесених державі незаконною рубкою становить 182 тис. 175 грн. Матеріали по даному факту в порядку статті 214 КК України спрямовані до ГУНП в Хмельницькій області.

        

      

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці