На Хмельниччині продовжуються заходи по боротьбі з браконьєрством.

На Хмельниччині працівники Державної екологічної інспекції продовжують контролювати дотриманням вимог природоохоронного законодавства при проведенні полювання в мисливських угіддях області, а також здійснюється постійний нагляд за зимівлею риби протягом зимового періоду 2020-2021 років.

Так, під час проведених заходів 16 та 17 січня 2021 року, на угіддях Деражнянського, Красилівського, Віньковецького, Ізяславського та Старокостянтинівського районів державними інспекторами було виявлено три порушення правил полювання за ч. 1 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення - «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу», а також три порушення правил рибальства за ч. 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення - «Порушення правил рибальства».

В результаті, за вищевказаними статтями, правопорушників було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадуємо, що браконьєрство в Україні карається Законами – «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про захист тварин від жорстокого поводження», Кримінальним кодексом України, Кодексом про адміністративні правопорушення, а також діють правила мисливства та рибальства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці