КП «Парки і сквери міста Хмельницького» пред’явлена претензія

Як вже повідомлялось раніше, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області у період з 26 по 28 січня цього року була проведена позапланова перевірка Комунального Підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького», за результатами якої було встановлено факт пошкодження тридцяти чотирьох дерев різних порід до ступеня неприпинення росту (пошкодження скелетних гілок та вершин) на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. М. Чекмана».

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту, склав 182 тис. 328 грн.

З метою відшкодування нанесених державі збитків, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області виставлена претензія КП «Парки і сквери міста Хмельницького», яка підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін.

У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди у вказаний термін, Інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці