Вовковинецька територіальна громада не виконала вимоги припису.

10 лютого 2021 року було проведено перевірку виконання вимог припису Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області щодо усунення раніше виявлених порушень Вовковинецькою територіальною громадою в частині дотримання вимог ЗУ «Про відходи».

Перевіркою було встановлено, що виявлені раніше порушення так і не усунуті: не розроблено схеми санітарного очищення населених пунктів, що входять до складу територіальної громади. Крім того, експлуатація сміттєзвалища, яке розташоване за межами смт. Вовковинці, здійснюється з порушенням встановлених вимог. Як наслідок, на відповідальну посадову особу територіальної громади складено протокол про адміністративне правопорушення.

Держекоінспекція у Хмельницькій області наголошує на тому, що власники сміттєзвалищ твердих побутових відходів повинні в обов’язковому порядку дотримуватись правил їх експлуатації, які визначені нормативно-правовими актами України, оскільки недотримання правил їх експлуатації може призвести до негативних наслідків для довкілля та населення.

Також доводимо до відома власників місць видалення відходів, які розташовані на території Хмельницької області, що Інспекцією здійснюється посилений державний контроль за дотриманням правил експлуатації сміттєзвалищ твердих побутових відходів. Власники місць видалення відходів в обов’язковому порядку повинні дотримуватись правил їх експлуатації, інакше - відповідальні посадові особи будуть притягнені до відповідальності у законодавчо встановленому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці