КП «Лісовик» мають сплатити 2388,60 грн. шкоди за незаконне зрізання дерев.

        В лютому поточного року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства КП «Лісовик», розташованого на території Дунаєвецького району, за результатами якої було встановлено факт пошкодження дерев до ступеня припинення росту. Пошкоджено два дерева породи граб.

        Відповідно до пункту 2 частини другої статті 19 Лісового кодексу України, постійні лісокористувачі зобов’язані дотримуватися правил і норм використання лісових ресурсів.

         Відповідно до Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту, проведено розрахунки шкоди, яка склала 2388,60 грн.

         На даний час Інспекцією підготовлена претензія до комунального підприємства «Лісовик» про відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди, яка підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін. У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди у вказаний термін, Інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці