В доповнення до інформації щодо незаконного зрізання дерев КП «Лісовик».

В доповнення до інформації розміщеної на офіційному веб-сайті Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області від 18.02.2021 року, щодо сплати комунальним підприємством «Лісовик» шкоди за незаконне зрізання дерев, інформуємо  наступне.

В лютому поточного року на виконання Плану Держекоінспекції України із забезпечення реалізації державної політики щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства КП «Лісовик», що розташований на території Дунаєвецького району та займається лісозаготівлею.

 За результатами проведення планового заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів було виявлено факт пошкодження дерев до ступеня припинення росту. Таким чином пошкоджено дерева породи граб (сирий) в кількості 7 штук. Сума завданих державі збитків становить 15279 грн.

На даний час Інспекцією підготовлена претензія до КП «Лісовик» про відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці