Проведення операції «Первоцвіт 2021» на Хмельниччині триває.

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України розпочато проведення заходів, пов’язаних із збереженням ранньоквітучих рослин, а особливо тих, які занесені до Червоної книги України.

Так, інспекторами Держекоінспекції у Хмельницькій області, в містах Хмельницькому та Кам’янець-Подільському, під час проведення рейдових заходів у період з 5 по 8 березня, було виявлено громадян, які торгували первоцвітами занесеними до  Червоної книги України (підсніжник білосніжний та шафран Гейфеля).

На порушників було складено 10 та 3 протоколи відповідно, за ч. 2 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, матеріали яких направлено до судових органів для подальшого розгляду.

Вкотре звертаємось до подолян - купуючи підсніжники чи інші види первоцвітів, ви підтримуєте варварський браконьєрський бізнес, формуючи попит.

Якщо ви стали свідком незаконного продажу, збору чи транспортування ранніх весняних квітів, повідомте про це правоохоронні органи (тел. 102) та Державну екологічну інспекцію у Хмельницькій області (тел. 70-28-39).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці