За незаконну рубку дерев нараховані збитки понад 105 тис. грн.

8 лютого 2021 року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції  у Хмельницькій області надійшло звернення від громадянки с. Руда Кам’янець-Подільського району з проханням провести перевірку законності зрізання старих дерев (тополь) на території Жванецької сільської ради.

З метою перевірки фактів, зазначених у зверненні, проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Жванецької сільської ради Кам’янець–Подільського району в результаті якої було встановлено, що  земельна ділянка комунальної власності перебуває у користуванні ТОВ «КЕДР». Під час огляду зазначеної земельної ділянки виявлено пні дерев різних порід зі свіжими місцями спилювання, при чому Жванецька сільська рада не надавала дозволу на видалення зелених насаджень на ній.

Загальна сума збитків, нанесених державі незаконною рубкою становить 105 тис. 466 грн.

Матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для встановлення винних осіб та притягнення до відповідальності.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці