В центрі села Стуфчинці протягом тривалого часу тече каналізація.

16 лютого 2021 року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції  у Хмельницькій області надійшло звернення від громадянки с. Стуфчинці Хмельницького району з проханням провести перевірку факту забруднення земельної ділянки внаслідок витікання стічних вод з діючої каналізації, що знаходиться в центрі села Стуфчинці.

25 лютого 2021 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області проведено перевірку фактів, зазначених у зверненні. Разом з тим, відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби ґрунтів забрудненої земельної ділянки та, за результатами вимірювань, встановлено перевищення гранично допустимих концентрацій.

Відповідно до ст.33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Інспекцією спрямовано лист до Лісогринівецької сільської ОТГ про вжиття заходів відповідного реагування та усунення порушень природоохоронного законодавства в частині забруднення земельної ділянки внаслідок витікання стічних вод з діючої каналізації в центрі села Стуфчинці.

Крім того, Інспекцією будуть нараховані збитки, заподіяні державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, про що буде повідомлено додатково.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці