25 березня в Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області відбулось вручення посвідчень громадських інспекторів з охорони довкілля.

З метою забезпечення дієвого контролю та активної участі громадськості у сфері охорони навколишнього природного середовища Держекоінспекція у Хмельницькій області видала посвідчення громадських інспекторів з охорони довкілля чотирьом громадянам. Всього Інспекція налічує 24 громадських інспектори.

До лав громадських інспекторів з охорони навколишнього природного середовища приймаємо громадян, які систематично допомагають державним інспекторам у виявлені та припинені порушень природоохоронного законодавства.

Нагадуємо, що громадський контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища здійснюють громадські інспектори з охорони довкілля, відповідно до статті 36 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Також звертаємо увагу, що посвідчення громадського інспектора з охорони довкілля видається терміном на один рік з наступним його продовженням за результатами оцінки роботи. Тому вказаний факт неодмінно перевіряється.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці