Держекоінспекція продовжує штрафувати порушників за збут червонокнижної черемши.

В рамках операції «Первоцвіт 2021 - Черемша», Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області продовжується проведення заходів, пов’язаних із збереженням ранньоквітучих рослин, а особливо тих, які занесені до Червоної книги України.

Незважаючи на численні попередження щодо заборони збору та продажу об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги, громадяни порушують вимоги природоохоронного законодавства.

9 квітня поточного року інспектором Держекоінспекції у Хмельницькій області на території центрального продовольчого ринку по вулиці Вайсера (м. Хмельницький) було виявлено громадянку, яка здійснювала збут цибулі ведмежої (черемша) – яка відноситься до об’єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України. На порушницю було складено протокол за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні провопорушення. Матеріали направлено на розгляд до судових органів.

Вкотре закликаємо громадськість проявляти свідомість, берегти природу, не зривати, не продавати та не купувати первоцвіти! Також бережіть своє здоров’я, адже зірвані кущики зазвичай продаються «з землі» в умовах повної антисанітарїі, з брудом та пилом. Та й до стану здоров’я самих продавців першоцвітів також можуть виникати цілком доречні запитання.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці