Девіз Дня охорони праці у 2021 році – «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

28 квітня – Всесвітній день  охорони праці. Пандемія COVID-19 обумовила вибір теми Всесвітнього дня охорони праці у 2021 році. Минулого року вірус зупинив життя цілої планети і внаслідок цього, звичайно, постраждали як роботодавці, так і працівники. Наслідки негативного впливу коронавірусної інфекції на сферу праці доводиться долати до цього часу.

Пандемія торкнулася майже кожного аспекту світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), що виникли внаслідок ужиття заходів з ослаблення поширення вірусу. Зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема масштабний перехід на дистанційну роботу, наприклад, створило багато можливостей для працівників, але викликало потенційні ризики щодо БЗР, зокрема психосоціальні ризики та ризики насильства.

Зважаючи на важливість створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, а також з метою належної організації і проведення у поточному році Дня охорони праці Фонд соціального страхування України затвердив План заходів з відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році.

В рамках виконання зазначеного Плану заходів, відділом організаційно-аналітичної діяльності, документування та контролю, взаємодії з громадськість та ЗМІ Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області було проведено робочу нараду з відповідальними за охорону праці в Інспекції. Під час заходу були обговорені питання щодо організації безпечної роботи працівників під час карантину, не допускаючи при цьому порушень трудового законодавства, а також можливість переходу на дистанційну роботу під час карантину.

Захід пройшов у форматі діалогу, протягом якого учасники отримали відповіді на свої запитання та роздаткові матеріали.

     

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці