Нерест у розпалі – браконьєри активізуються.

Нині у розпалі сезон нересту, а отже риба стає легкою здобиччю для недобросовісних рибалок.

Відтак, минулої доби Держекоінспекцією у Хмельницькій області спільно з рибоохоронним патрулем та представниками відділення поліції №2 Камянець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області, на території села Березівка Кам’янець-Подільського району на річці Данилівка виявили заборонене знаряддя для лову риби — 5 сіток загальною довжиною понад 1000 м.

Також інспектори затримали двох чоловіків, які з гумового човна виловлювали рибу виду верховодка, плітка, лящ, судак, короп та вирезуб загальною кількістю – 529 штук. До речі, вирезуб причорноморський, що зустрічається у водних об’єктах Хмельниччини, занесений до Червоної книги України, а отже охороняється державою та заборонений для вилову. За незаконно виловлений екземпляр цієї червонокнижної рибини передбачена компенсація - 10 тис. грн за кожну!

Тож горе-рибалки нарибалили собі чималі збитки - 34 тис 875 грн. Наразі розглядається питання щодо порушення кримінальної справи за статтею 249 Кримінального кодексу України відносно даних правопорушників.

Нагадуємо, що під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Рибалити можна у світлий час доби з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці