3 липня – Міжнародний день відмови від пластику.

3 липня - Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів, який щорічно відзначається світовою спільнотою.

Пластикові пакети було створено в 1959 році шведським інженером Стеном Густавом Туліном для того, щоб врятувати ліси від вирубування та планету в цілому, а на разі вони є найбільшими забруднювачами планети!

Доля поліетилену склалася неочікувано. До того існували тільки паперові, і довкілля теж неабияк страждало від значних вирубувань дерев. Щоб врятувати планету, було створено - поліетиленові пакети. Легкий, міцний та надійний поліетилен потрібен був для багаторазово використання. Але Тулін і подумати не міг, що пакети стануть викидати, і вони будуть найбільшими забруднювачами всієї планети.

Популярною альтернативою поліетиленовим пакетам є – екоторбинки, бавовняні сумки, паперові пакети чи навіть модні плетені сумки «авоськи», які мають чудовий вигляд й безпечні для довкілля. На теперішній момент поліетиленовий пакет став таким зручним та, в той же час, звичною буденністю для людства. Але пластик не абсолютне зло. Злим його робить наше ставлення. Пластикове забруднення - наслідок нашої ліні, а не вина зносостійкого і універсального матеріалу. Саме сьогодні, люди усіх куточків нашої планети повинні замислитися про збереження нашого єдиного дому – Планети Земля, усвідомивши, що використання пластикових пакетів завдає великої шкоди навколишньому середовищу.

Аби запобігти цьому, просто відмовтесь від поліетилену. Натомість використовуйте паперові чи багаторазові торбинки з тканини. Поставши перед своїм вибором зробіть його відповідальним та правильним. Адже зараз постало серйозне питання стосовно нашого майбутнього на Землі!

Нагадаємо - на засіданні 1 червня поточного року Верховна Рада ухвалила у другому читанні та у цілому законопроект, яким забороняється розповсюджувати пластикові пакети крім біорозкладних у магазинах та закладах харчування. Рішення підтримали 297 народних депутатів.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці