В Інспекції проведено зустріч з представниками обласних телеканалів по ситуації на річці Хомора!

Сьогодні, 05 вересня 2019 року, виконуючим обов’язки начальника Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Олегом Даценко проведено зустріч з представниками обласних телеканалів з приводу ситуації, що склалась на річці Хомора в місті Полонному.

Як зазначив Олег Даценко, Інспекцією здійснюється щотижневий моніторинг за станом водного об’єкта – річки Хомора. Відмітив значне зниження вмісту розчиненого кисню у пробах води на межі Хмельницької та Житомирської областей, а також необхідності перегляду умов спеціального водокористування для ТОВ "ПКПФ-Україна" в частині зменшення нормативів гранично-допустимого скидання забруднюючих речовин у річку Хомора у зв’язку із зниженням рівня води в річці Хомора та її незадовільним екологічним станом.

Виконуючим обов’язки начальника Інспекції було акцентовано увагу на рішенні Волинського  окружного адміністративного суду, у відповідності до якого Понінківська картонно-паперової фабрика «Україна» мала призупинити виробництво в частині скиду зворотних вод з забруднюючими речовинами в річку Хомора. Разом з тим, у зв’язку із подачею апеляції, рішення суду до цього часу не набрало законної сили.

«Дане питання і надалі залишатиметься на постійному контролі в Інспекці» - зауважив Олег Даценко.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці