35-та роковина трагедії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Кожного року 26 квітня Україна й увесь світ згадує Чорнобильську катастрофу. Це знакова дата для кожного українця. Вона розділила життя на до і після.

Аварія на Чорнобильській АЕС – екологічно-соціальна катастрофа яка призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних та гуманітарних наслідків. Чорнобильська катастрофа настільки глобальна, що їй присвоїли 7-ий рівень небезпеки за міжнародною шкалою ядерних подій (INES). Потужний витік радіації «пофарбував» ліс поблизу Чорнобильської АЕС в яскраво-рудий колір. З того часу він називається «Рудий ліс».

Вплив Чорнобильської катастрофи відчули на собі Швеція, Норвегія, Польща, Великобританія та інші країни. Радіоактивні ізотопи переміщувалися на тисячі кілометрів від ЧАЕС і в травні 1986 року спостерігалися в усіх країнах північної півкулі, на акваторіях Тихого, Атлантичного та Північного Льодовитого океанів.

Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашої країни, назавжди залишаючи в пам’яті народний подвиг ліквідаторів. Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків.

В ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь понад 650000 людей з усього Союзу, з яких більше половини — представники тодішньої УРСР. І сьогодні ми хочемо розповісти про нашого колегу який був серед тих, хто не шкодуючи своїх сил, здоров’я виконував свій громадянський, моральний обов’язок, приймаючи участь у ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи людства.

То ж знайомтеся! Кіслов Микола Віталійович – громадський інспектор з охорони довкілля на території Хмельницької області, людина наполеглива, відповідальна, самовіддана, має авторитет серед колег.

У 1988 році приймав участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. З січня 2006 року обраний головою Полонської районної спілки «Чорнобиль». Нагороджений грамотами районної обласної та Київської Всеукраїнської громадської організації союз «Чорнобиль» та численними орденами, медалями та відзнаками.

Вшановуючи Ваш подвиг під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС,  відданість, мужність і героїзм, готовність до самопожертви заради захисту людства від руйнівного впливу наслідків екологічної катастрофи, висловлюємо щиру вдячність та сердечні побажання міцного здоров’я, благополуччя, родинного тепла і злагоди Вам, Вашим рідним та близьким.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці