УВАГА! ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД!

За  знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17грн. до 51грн. і на посадових осіб - від 51грн. до 170грн.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 51грн. до 170грн. і на посадових осіб - від 119грн. до 340грн..

Згідно статті 245 Кримінального кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом - караються штрафом від 5100грн. до 8500грн. або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років!

Збережемо ліси для майбутнього!

Не дайте вогню жодного шансу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці