На Кам’янеччині виявлено злочинну групу яка організувала схему незаконної вирубки дерев з подальшим її збутом.

Працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, протягом року, були залучені правоохоронцями для спільного документування злочинної діяльності так званих «чорних лісорубів». В ході реалізації зібраних доказів, 31 травня поточного року, злочинне угрупування було затримано «на гарячому» - під час незаконної рубки дерев в полезахисній смузі (смуга відводу) автомобільної дороги Р24 на відрізку населених пунктів Бурти та Оринин на території Кам’янець-Подільського району. Незаконно зрубано 79 дерев різних порід чим завдано збитків на суму 949 тис 657 грн.

Матеріали по даному факту направлено до Головного управління національної поліції в Хмельницькій області яким, після їх вивчення, здійснено об’єднання із матеріалами існуючого кримінального провадження щодо рубок, вчинених вказаною злочинною групою.

На даний час триває розслідування кримінального провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України. Порушникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Це лише один з багатьох фактів протиправної діяльності правопорушників. Наразі, Держекоінспекцією у  Хмельницькій області продовжується співпраця з правоохоронцями по даному випадку та подальший розрахунок збитків.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці