Лісогосподарське підприємство Хмельниччини рубало ліс в період «сезону тиші».

Хмельниччина. Початок червня. До Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області надійшло звернення громадянина про порушення «сезону тиші» спеціалізованим лісокомунальним сільськогосподарським підприємством «Лісовик».

Сезон тиші — це період з 1 квітня по 15 червня, коли заборонено шуміти в лісі і в парку, полювати, їздити моторними човнами на водоймах і робити інші галасливі речі. Справа в тім, що саме в цей час у диких тварин і птахів період виведення потомства. Такий режим в природних середовищах в Україні на законодавчому рівні запровадили у 2015 році, внісши зміни у статтю 39-у Закону «Про тваринний світ».

Виїхавши на перевірку факту, що було зазначене у зверненні, спеціалісти Інспекції виявили, що підприємство СЛСП «Лісовик» здійснювало заготівлю деревини в лісі Полонської міської територіальної громади у період «сезону тиші», порушуючи тим самим вимоги чинного законодавства України.

«Рубки проводились на підставі лісорубних квитків, виписаних відповідальною особою підприємства.» - повідомляє начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов. «Це і дивно і сумно одночасно. Адже, кому як не лісівникам, в першу чергу, піклуватись про охорону лісу та життя в ньому. Кому, як не спеціалістам знати, що тварини, це не лише крупні ссавці, не лише лосі чи олені, це безліч видів комах, птахів, ссавців таких, як кажани, які всі охороняються українським та міжнародним законодавством.» - додає Андрій Мартинов.

Відповідальні особи СЛСП «Лісовик» притягнуті до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці