На Хмельниччині виявлено чергове несанкціоноване звалище твердих побутових відходів.

Ще в червні поточного року на адресу Держекоінспекції у Хмельницькій області надійшло звернення громадянина К. щодо утворення несанкціонованого звалища твердих побутових відходів на території села Масівці Хмельницької територіальної громади.

Тоді, з метою перевірки інформації, викладеної у зверненні, спеціалістами Інспекції була проведена перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства Хмельницької міської ради, до відомства якої належить вказане село.

На момент проведення перевірки, виявлено несанкціоноване звалище твердих побутових відходів різного морфологічного складу на земельній ділянці, що розташована за межами с. Масівці, площею 1250 м2  та середньою товщиною шару відходів - 0,5 м, що є порушенням вимог пунктів «а» та «и» статті 21 Закону України «Про відходи».

Інспекцією було внесено припис Хмельницькій міській раді щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища. Проте, під час повторної перевірки встановлено, що Хмельницькою міською радою не забезпечено виконання вимог вищевказаного припису. Разом з тим, посадовці повідомили, що міська рада проводить тендер про надання послуг чи виконання робіт по ліквідації даного сміттєзвалища.

Наразі, Держекоінспекцією у Хмельницькій області вживаються заходи щодо притягнення до адміністративної відповідальності відповідальних осіб. По закінченню терміну виконання повторного припису, про результати буде повідомлено додатково.

 

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці