Діалог між Інспекцією та студентською молоддю продовжується

Екологічна освіта – це той процес, під час якого формується людина із новим, не споживацьким ставленням до природи та її ресурсів, поведінка якої є екологічно відповідальною. Екологічне виховання будується на принципах збалансованого розвитку, який передбачає переорієнтацію освіти на бережливе ставлення до довкілля, відмову від незбалансованих моделей виробництва і споживання. І починатися вона має з першого досвіду життя в цьому світі, продовжуватися в дитсадку, школі, ВУЗі. Екологічна освіта має супроводжувати нас  безперервно протягом всього життя.

Сьогодні – 06 вересня - в приміщенні Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області було проведено урок підвищення рівня екологічної свідомості серед студентів Хмельницького торговельно-економічного фахового коледжу Київського Національного торговельно-економічного університету». Варто відмітити, що це вже не перша зустріч студентів цього начального закладу з фахівцями Інспекції і можна із впевненістю сказати, що цей діалог буде продовжуватись і надалі.

Під час проведення заходу, начальник відділу організаційно-аналітичної діяльності, документування та контролю, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Наталія Сологуб ознайомила студентів з основними функціями, завданнями та структурою екологічної інспекції. Начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Оксана Преснякова розсказала про методи та хід здійснення інструментально-лабораторного контролю показників складу та властивостей об’єктів довкілля: вмісту забруднюючих речовин у ґрунтах, поверхневих та зворотних водах, викидах забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області і надалі будуть проводити роботу з екологічного виховання нашої молоді. Тільки спільними зусиллями  ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів. 




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці