Про результати вимірювань показників складу та властивостей поверхневих вод у мікрорайоні Озерна.

Нагадаємо, 14 вересня поточного року, спеціалісти Держекоінспекції у Хмельницькій області провели обстеження струмка без назви, що протікає паралельно полігону твердих побутових відходів у м. Хмельницькому та озера в мікрорайоні Озерна.

Нажаль, результати інструментально-лабораторних досліджень відібраних проб невтішні.

«Як і минулого разу, у відібраних пробах води виявлені важкі метали – нікель, свинець, марганець, мідь, хром, цинк. Спостерігаємо перевищення (майже в 2 рази) по сухому залишку, який характеризує загальну забрудненість води різними домішками. Також, значне перевищення завислих речовин та хімічного споживання кисню. Останній – перевищує норму в 66 раз.» - повідомляє начальник Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області – Андрій Мартинов.

Додамо, що величина хімічного споживання кисню – важлива гігієнічна характеристика води. Збільшення цього значення у воді, як правило, - наслідок забруднення води побутовими стоками. Від вмісту кисню у водоймі залежить життя водних організмів, що використовують кисень для дихання, інтенсивність процесів окиснення та розкладання органічних решток, самоочищення водойми. В даному випадку можна говорити про те, що кисню в даній водоймі практично немає.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці