За два дні – два протоколи на «паліїв»!

Проблема спалювання трави, сміття та гілля в приватному секторі «кочує» із року в рік. Остаточно зупинити цей процес можливо лише, якщо свідомо відмовитись від цієї шкідливої звички.

Нажаль, результати рейдів з контролю за випалюванням залишків сухої рослинності, які були проведені Інспекцією 9 та 10 жовтня цього року, свідчать про інше: за два дні – два протоколи за ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція цієї статті передбачає  накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти (3060грн.) до трьохсот шістдесяти (6120грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від дев’ятисот (15300грн.) до однієї тисячі двохсот шістдесяти (21420грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Навіть такі чи малі штрафи не лякають людей і вони продовжують ретельно за допомогою спалювання “господарювати” на відкритих територіях та присадибних ділянках. Тому звертаємося до кожного громадянина з проханням не спалювати суху траву та залишки рослинності!

Пам’ятайте! Спалювання сухої трави — злочин проти природи, злочин проти людства!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці