«Гаряча» осінь!

Пожежонебезпечний період  восени триває до настання стійкої вологої погоди або утворення снігового покриву, тож природні екосистеми досі вразливі до вогню. 

При цьому, більшість займань виникають через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження і продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сміття, опалого листя, сухостою, та жнивних залишків. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних  збитків.

Від початку пожежонебезпечного періоду 2021 року спеціалісти Держекоінспекції у Хмельницькій області склали 10 протоколів про адміністративне правопорушення за ст. 77 КУпАП – порушення вимог пожежної безпеки в лісах, на загальну суму 47 тис. 838 грн. Також, складено 7 протоколів за ст. 771 КУпАП за самовільне випалювання рослинності або її залишків на суму 11 тис. 271 грн.

Призводячи до серйозних порушень стану навколишнього природного середовища, випалювання завдає непоправної шкоди й здоров’ю населення. Внаслідок чого за останні роки відбувається катастрофічне поширення ракових захворювань, хвороб легенів, різного роду алергій.

Аби мінімізувати таку негативну тенденцію, Держекоінспекція у Хмельницькій області в черговий раз звертається до подолян з проханням бути максимально відповідальними та обережними, не провокувати пожежі в екосистемах та не випалювати залишки сухої рослинності!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці