Увага! На Хмельниччині стартує сезон полювання!

Відкриття полювання на хутрового та парнокопитного звіра в угіддях обласної та районних організацій УТМР настане вже в суботу – 6 листопада 2021 року відповідно до Закону України "Про мисливське господарство та полювання".

До полювання допускаються лише ті, які мають відповідні документи на право полювання: посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини, дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільну картку), відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, ветеринарно-санітарний паспорт на собак мисливських порід з обов’язковою відміткою про щеплення на сказ.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Виявлені у мисливця чи мисливського господарства тварини (або їх частини) та знаряддя добування таких тварин, законність набуття яких не підтверджена відповідними документами, вважаються незаконно добутими (ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»). Особи, винні у незаконному полюванні, несуть адміністративну чи кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці