Всесвітній день рециклінгу!

Для того, щоб привернути увагу влади, громадськості та промислових структур до теми вторинної переробки відходів, 15 листопада проводять Всесвітній день рециклінгу (вторинної переробки). Нераціональне використання земних ресурсів привело до того, що вже витрачено майже третину цих ресурсів. Важливою темою є пропагування і застосування способів економного споживання нових ресурсів. Шукають альтернативу заміни первинних ресурсів і знаходять способи вторинної переробки вже використаних виробів чи матеріалів.

Сміття треба грамотно утилізувати, а ще краще - переробляти, даючи вже використаній сировині друге життя. Сьогодні в Європі під утилізацією сміття розуміється його сортування і використання в якості вторсировини. Найкраще зі своїм сміттям справляється Швеція, переробляючи 99% від загальної кількості відходів. За нею йде Австрія і Німеччина.

Щосекунди в світі з'являється 3,8 кг «екологічно нешкідливого сміття»: недоїдки, яєчна шкаралупа, шкірка від картоплі та інше. Це 29% від середньостатистичного сміттєвого кошика сучасної людини. Інше сміття: 25 % - картон і папір, 13% - скло, 11% - пластик, 4% - метал і 18% - інші матеріали. На смітники викидають 7 млн тонн одягу, з яких тільки 12% переробляється. Найпоширеніше сміття - сигаретні недопалки. Щороку їх викидається понад 4 млрд штук.

У Всесвітній день рециклінгу бажаємо кожному задуматись над проблемами відходів, які існують у світі, та зичимо свідомого та відповідального ставлення до поводження з відходами!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці