Продовжуються заходи державного нагляду (контролю) по виявленню порушників правил полювання.

      13 листопада поточного року інспекторами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, під час природоохоронного рейду на угіддях Летичівської та Деражнянської територіальних громад Хмельницького району, було виявлено двох порушників правил полювання.

         Один з мисливців проводив полювання без запису у контрольній картці обліку добутої дичини. Другий - під час полювання, використовував собаку мисливської породи без відповідного паспорту. В обох випадках складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 статті 85 КУпАП.

          Нагадуємо, відповідно до ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» документами  на  право  полювання  є:

-                     посвідчення мисливця;

-                     щорічна контрольна картка обліку добутої  дичини  і  порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

-                     дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка,  дозвіл  на  діагностичний  та селекційний відстріл тощо);

-                     відповідний   дозвіл   на   право  користування  вогнепальною мисливською  зброєю у разі її використання;

-                     паспорт  на  собак  мисливських  порід, інших ловчих звірів і птахів  у  разі  їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці