Відсутність відмітки у щорічній контрольній картці обліку добутої дичини – є порушенням правил полювання!

Держекоінспекція у Хмельницькій області регулярно інформує про результати рейдової роботи у боротьбі з порушниками правил полювання. Нажаль, спеціалісти Інспекції в кожному рейді складають протоколи про адміністративні правопорушення.

Найчастішим порушенням правил полювання є - полювання за відсутності запису (відмітки) у контрольній картці обліку добутої дичини про проведення полювання. Не обійшлося без протоколу за даним порушенням і в минулі вихідні, 11 грудня. На угіддях Дунаєвецької ОТГ на мисливця Камянець-Подільського району складено протокол за ч.1 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадуємо, що згідно Закону України «Про мисливське господарство та полювання», перед початком та після полювання мисливець самостійно робить відповідний запис у щорічну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання. За відсутності відмітки у щорічній контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання у зазначений день, чи про добуту ним дичину, а також відстрільній картці особисту відповідальність несе сам мисливець.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці