Перші ялинкові рейди в місті Хмельницькому.

Триває  природоохоронна акція «Новорічна ялинка - 2022», під час якої інспектори Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області виявляють порушення правил збуту зелених красунь.

«В двох точках продажу в місті Хмельницькому виявили продаж дерев без документів», - інформує начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов. «За три дні інспекторами складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У всіх випадках продавці надавали товарні накладні, інформація в яких не відповідала дійсності», - додає Андрій Мартинов.

Держекоінспекція у Хмельницькій області закликає громадян купувати лише ялинки, які марковані биркою (чи спеціальною стрічкою) зі штрих-кодом, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись походження купленого дерева завдяки спеціальному он-лайн сервісу http://open.ukrforest.com/. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці